Jul

Jul jul strålande jul!

28 november, 2019
jul jul strålande jul

JAG ÄLSKAR JUL! Jag började nog fira jul lite smått i början av november. Det är en sådan härlig känsla att få kura sig lite med ljus och allt härligt som tillkommer.

Julen har verkligen inte alltid varit härlig. Jag bodde hos min mamma tills jag var 7. Hon levde inget vanligt svennebananliv så det var mycket dricka och en hel del knasigheter. Vid 7 flyttade jag till fosterfamilj och vid 9 dog bägge mina föräldrar, en i september och en i december (nyårsafton). Så julafton hos min nya familj var väl helt okej, men mest längtade man efter en riktig familj som behandlade mig lika bra som alla andra. Bästa jularna var hos mormor, där jag lurade i henne (tror jag ja..) att jag minsann fick öppna paket kl 00 på julaftonsnatten. Satt uppe och titta på klockan tills den slog över och glatt öppnade ett paket. Älskar paket lika mycket fortfarande. Jag har en Pintarestboard där jag uppdaterar hela tiden vad jag önskar mig. Lite lyxigare saker som jag kanske inte unnar mig själv och sådant jag vill ha. Fiffigt tycker jag, vad min man som har länken tycker, det vet jag inte riktigt. Men jag får nästan bara bra paket.

Bästa med julen förutom paket och mat är själva stämningen och förväntningarna. Allt innan julafton. Att köpa paket och knappt kunna hålla sig för att berätta vad man köpt. Dricka glögg tills det sprutar kanel och nejlika ur näsan, det är livet det.

I år skall vi fira med vänner, kommer bli hur mysigt som helst. Längtar massor. Jag har vad man kallar en chosen family i brist på särskilt mycket egen och det är underbart att få fira dessa fina högtider med några av dem.

God jul
/Satu

ps. Dax börja googla efter sockerfria, kolhydratsfria, glutenfria, sojafria julrätter.. good luck chuck..

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Jonas 28 november, 2019 at 09:55

  Du skulle ju ha gran året om om du fick bestämma 😉
  Snart dags för julklappar <3

  • Reply Satu Knape 28 november, 2019 at 10:14

   Inget fel på det ? ja snart ☺️

  Leave a Reply